MALENCO – BERRIES FOR THE OLD TOWN

‘Brambus Records’ is een Zwitsers platenlabel met een goede neus voor nieuw talent. Zo ontdekten ze singer-songwriter ‘Malenco’ die in het dagdagelijkse leven als Matti Tscharner in Zwitserland woont en leeft. Van 1996 tot 2005 was hij de frontman van de ska- en reggaemuziek spelende formatie ‘Nguru’ maar sinds een aantal jaren probeert hij een solocarrière uit te bouwen in het country- en folkgenre.

In 2007 verscheen zijn eerste soloplaat “Pontifex” en nu komt hij opnieuw op de proppen met een derde soloalbum dat “Berries For The Old Town” heet. Zoals op eerdere platen brengt hij op deze tien songs tellende plaat voornamelijk akoestische nummers waarop hij zingt en zichzelf begeleidt op gitaar en mondharmonica.

Voor enkele tracks is er echter wat extra instrumentale ondersteuning van Josh Caviezel op drums en percussie en van Sandro Dietrich op piano en als backing vocalist. Deze laatste is eveneens de producer van dit nieuwe album van ‘Malenco’. In de meegestuurde biografie wordt specifiek vermeld dat de stukjes percussie in deze songs afkomstig zijn van onconventionele instrumenten zoals een gitaarkist, glazen flessen, houten planken en granieten stenen uit de Zwitserse bergen.

De aandacht voor een goed melodie is aanwezig bij elk nummer op ‘Berries For The Old Town”. De tien tracks werden trouwens allemaal door ‘Malenco’ zelf van tekst en muziek voorzien. Voor het afsluiten van deze recensie willen we nog enkele titels van de volgens ons beste nummers op deze plaat vermelden. Dat begint met openingstrack “One Woman Man” (zie video) en wordt vervolgd met “King Without A Crown”, het ritmische “Tangerine Man”, “The Candle Burns On Both Sides” en het catchy nummer “Blossom White Girl”. De gehele plaat klinkt alsof ze live in één take werd opgenomen, maar we vinden persoonlijk toch dat de nummers gediend zouden geweest zijn met een wat bredere orkestratie.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
   

Label: Brambus Records

video